Tapetsering av finstue – del 2

Tapetsering av finstua er nå fullført. Valg av tapet har vært en lang prosess, og oppsetting har tatt tid. Vi ønsket å få et mer historisk uttrykk, uten å nødvendigvis bruke en kopi av tidligere tapeter som har vært i rommet. Da valget var gjort, har vi oppdaget noen overraskelser på veggene. Og vi har tidvis forbannet rommets mange og tidkrevende hjørner og et så intrikat gardinopphengssystem at vi ikke skjønte hvordan vi skulle få det ned av veggen….

Før vi startet, var rommet tapetsert med en offwhite vinyltapet, forsiktig og diskré. Og en ting er sikkert – i Villa Bergfall har farger og fargekombinasjoner vært langt fra forsiktige, historisk sett. Finstua har alltid, fra 1898 og til i dag, vært tapetsert, så det ville vi videreføre. Vi vurderte at rommets størrelse og takhøyde tillot oss å velge ganske mørke farger og store mønstre.

Det var viktig for oss å velge en papirtapet for å få en overflate som framsto så «riktig» som mulig, med overlapp og et matt uttrykk som uttrykksmessig har et samsvar med den rikt dekorasjonsmalte himlingen fra 1898. Vi valgte også et tapetlim av cellulose for å helt unngå bruk av plast.

Vi endte på tapetmønsteret Brunnsgatan fra Duros serie Gammelsvenska 2011. Dette er et design fra 1920-30, inspirert av orienten. Både i tapeter og andre innredningsdetaljer var det en bølge med inspirasjon fra Japan og Kina på denne tiden. Det originale tapetet ble funnet i en byleilighet i Gävle i Sverige. Brunnsgatan er stormønstret og finnes i flere ulike farger, vi valgte den grønne. Motivene er påfugler og blomster.

Veggene byr alltid på overraskelser. Bak det eksisterende tapetet var det spor etter en luke, antagelig en serveringsluke. Den var tettet igjen på ganske provisorisk vis. Bak en tykk vinyltapet hadde det gått bra, men når vi skulle ha på en tynnere papirtapet, måtte jobben gjøres på nytt på et nytt helt stabilt underlag. Foto: Villa Bergfall
Det er fint å være to om tapetsering når takhøyden er nesten 4 meter! Vi var veldig positivt overrasket over hvor sterkt papiret var, tapetet var fint å jobbe med. Tapet ble lagt med en overlapp på noen millimeter, slik som var vanlig før Foto: Villa Bergfall.

Billedgalleri

Bli gjerne følger av vår blogg, vi legger ut stort og smått om prosjekter i Villa Bergfall og saker om andre emner og prosjekter vi jobber med.

2 kommentarer om “Tapetsering av finstue – del 2

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s