Kontakt / Om oss

Villa Bergfall, bilde fra 1898

VILLA BERGFALL, anno 1898 – VERN GJENNOM BRUK!
På denne bloggen omtales mye av det omfattende arbeidet med å tilbakeføre villaen – både i interiør, eksteriør og utemiljø.

Villa Bergfall eies av Roger Falldalen som kjøpte villaen privat i 2010. Denne praktvillaen i Hamar Sentrum bar preg av manglende vedlikehold og tildels stor skader utvending og innvendig relatert til ulike bygningselementer. Siden 2010 har arbeidet med å restaurere villaen pågått tidvis over kortere og lengre perioder.

Villa Bergfall har f.t 5 utleieleiligheter samt 1 butikk, verksteder og kurslokale. I tillegg leies ut garasjeplass og noe kjellerlokaler. I tillegg jobber bedriften for tiden med utbyggingsprosjekt i Oslo og i Hamar.

Primærarelet er ca 850 m2. Marit og Roger bor i 1.etasje i villaen.

KURS I VILLA BERGFALL
I Villa Bergfall holder vi vår og høst kurs innen f.eks dekorasjonsmaling og vindusrestaurering.
Gamletrehus.no har også et kurssamarbeid med Else «Sprossa» Rønnevig og Fortidsminneforeningen på den fredede husmannsplassen Hesthagen i Ringsaker som eies av Else Rønnevig. Plassen skal settes i stand gjennom en kursrekke som går fra 2017 – 2020.

Vi har også eget blandeverksted for maling, her kommer gjerne kunder innom for å få blandet linoljemaling eller å drøfte sine malingsprosjekt – vi har et stort utvalg fargeprøver.

Over 100 personer har de senere år gått på et av vår populære kurs i vindusrestaurering de siste årene. Kursene arrangeres i samarbeide med Gamletrehus.no.

AllConsept
Firma AllConsept eies av Roger Falldalen og Marit Katharina Bjørnsdatter Odden. Bedriften har har virksomhetsområde kjøp, salg og utleie av primært eldre eiendom.

Bedriften eier nettstedet Gamletrehus.no og bloggen Villabergfall.com. I tillegg leier AllConsept v/Gamletrehus lokaler i kjeleren i Villa Bergfall. Her er en egen bygningsvernbutikk, blandeverksted for linoljemaling og kurslokaler. Vi lager også gipsrosetter på eget verksted i Villa Bergfall.

Marit Katharina Bjørnsdatter Odden

KORT OM MARIT
Marit har bakgrunn fra museumsbransjen og jobbet 17 år ved Norsk Folkemuseum i Oslo med kostymer og formidling innen tradisjonelt håndverk f.eks. bygge- og boskikk. Hun har svennebrev i kjole- og draktsøm og tar fremdeles noen oppdrag innen kostyme ved teateroppsetninger. Marit har i tillegg utdanning innen kulturhistorie, kultur og ledelse og har vært styreleder for Fortidsminneforeningen i Hedmark i 5 år. Hun har seks års erfaring med fargeveiledning og blanding av linoljemaling for Gamletrehus.no og har ved mange anledninger hatt oppdrag som konsulent og kursholder relatert til historiske malingstyper og farger.

Under sitt arbeide ved  Norsk Folkemuseum jobbet Marit også med juletradisjoner og julepynting til julemarkedene der. Som et nisje- og sesongprodukt har vi i flere sesonger hos Gamletrehus.no solgt et utvalg gammeldags juletrepynt i nettbutikken hos Gamletrehus.no. Marit har selvfølgelig hatt ansvaret for varesortimentet som vi tilbyr.
Marit driver også den populære Facebooksiden Gammeldags jul.

Roger Falldalen

KORT OM ROGER
Roger har i en årrekke vært beskjeftiget med eiendomsutvikling , i hovedsak relatert til restaurering av gamle trebygninger. På det meste var 17 utleieleiligheter utleid, hovedsaklig lokalisert i restaurerte  gamle trebygninger. «Vern gjennom bruk» er hovedmålet bak prosjektene.
Roger har en allsidig bakgrunn, hvor prosjektledelse, kvalitetsledelse, innkjøpsledelse, eiendomsutvikling og miljøsertifisering er blant relevant praktisk og teoretisk bakgrunn. Roger utfører mye av håndverksarbeidet selv og er kursholder for de populære vindusrestaureringskursene hos Gamletrehus.no i Hamar.

ALLCONSEPT ANS (etabl. 2000), noen prosjekter
AllConsept har i snart 20 år kjøpt, solgt og leiet ut enheter i rehabiliterte eller restaurerte gamle leiegårder og hus. I disse arbeidene har det vært helt sentralt å benytte dyktige håndverkere. Erfaringer fra dette arbeidet – håndverksmessig, gjenbruksmessig (som er sentralt i fm gamle trehus) og ikke minst billedmaterialet – har gitt et viktig grunnlag for utviklingen av nettsidene.

Bildet over: Bygård i i stram empirestil i tre, oppført 1826 etter bybrannen i Halden. Kledningen kom 2. halvdel av 1800 tallet. Ansvarlig for restaurering var AllConsept i 2001 – 2003. Gården brant dessverre noen år senere, et nasjonalt kulturminne gikk dessverre tapt! – Foto: Gamletrehus.no
Bildet over: Sveitser bygård i Halden oppført 1898, med eksteriørmessig høy grad av opprinnelighet: enkeltkrummet teglstein, sinkrenner/nedløp, orginale krysspostvinduer, orginal kledning, teglsteinspipe, steinmur m.m. Leiegården hadde 4 leiligheter – restaurert av AllConsept i 2003 – Foto: Gamletrehus.no
Bildet over: Dette huset (m/tilhørende anneks) ble oppført i 1880 i sen-empire stil. Rehabilitert 2000 – byggherre AllConsept. Bygningen har bevart mye opprinnelige bygningsdeler / 2 leiligheter og 1 hybel – Foto: Gamletrehus.no

Videre har Roger gjennom tilnærmet kontinuerlige prosjekter i snart 20 år fått en god erfaring med heldige og mindre heldige tilnærminger til antikvariske prosesser. Tilsammen har prosjektene gitt verdifulle kunnskaper og erfaring innen de fleste suksessfaktorer som skal til for å lykkes i restaurering av gamle trehus. Det vil alltid være kompromisser men hovedmålet er skift ikke ut mer en høyst nødvending og bruk opprinnelige materialer!

GAMLETREHUS.NO  (etabl. 2003)
Nettstedet Gamletrehus.no ble etablert i 2003 med ett mål for øyet – «å bidra til at flere gamle hus og bygningsdeler bevares for ettertiden». Målgruppen for nettstedet er eiere eller personer som er interessert i gamle hus og bygningsdeler – både håndverkere og privatpersoner.

«Bygningsvern for folk flest» benyttes som et slagord og oppsummerer i stor grad innholdet på nettstedet. På nettstedet finner du tips og råd, forum, gratis bruktmarked og en rekke artikler relatert til gamle trehus. Medlemskap hos Gamletrehus.no er gratis og uforpliktende: )

Er du på jakt etter gamle bygningsdeler har vi et godt sortiment kopiprodukter i nettbutikken. Vi bestreber et vidt utvalg av «reservedeler til gamle hus» til faste lave priser!

VILLABERGFALL.COM
På denne bloggen deler vi hovedsakelig pågående og tidligere prosjekter realtert til restaurering og oppussing av Villa Bergfall. Vi håper vår erfaring gjennom prosjekter med gamle trehus i en årrekke, både administrativt og i utførelse, kan gi noen ideer og input til folk som er interessert i bygningvern og tradisjoner 🙂

Villa Bergfall sett fra sørsiden når Roger kjøpte villaen eiendommen i 2010
Villa Bergfall før restaureringen startet i 2010
Villa Bergfall etter ferdig restaurering sør/vest fasade i 2018
Vi har stadig omvisninger. Bildet er fra nordsiden av Villa Bergfall hvor vi holder en orientering i september 2018. Nesten 100 personer møtte opp da vi bl.a fortalte om restaureringsarbeidet og historien til Villa Bergfall. Overveldende og veldig hyggelig..!

Håper du vil ha nytte av bloggen vår, bli gjerne følger👍 – og ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål..

Adresser/kontakt:

Postadresse:
AllConsept (evt. avd. Gamletrehus.no, Gammeldagsjul el. villabergfall.com)
Sverdrups gate 1
2317 Hamar

Besøksadresse/kontor:
Sverdrups gate 1
2317 Hamar

Tlf: +47 924 99100

E-post: kontakt@gamletrehus.no