Tapetsering finstue del 1 – tapethistorie og tapetfjerning

I vinter har vi jobbet med fjerning av tapet og oppsetting av et nytt papirtapet i finstua. Vi tok valget om å fjerne moderne vinyltapet og få et mer historisk uttrykk. I dette innlegget viser vi starten på prosjektet.

De siste tapeter er oppført i moderne tid og vi hadde et ønske om å tilbakeføre til et historisk uttrykk som passer bedre til det dekorasjonsmalte taket, brystningen og listverket i rommet. Tapeter gjør mye med rommets uttrykk og vi har brukt god tid på å finne et tapet som passer rommet.

Men først må tapetlag fjernes og historiske tapeter avdekkes. De eldste tapetlagene ligger under plater som en gang ble montert på veggene, og vi har latt både tapeter og plater være.

Det er alltid spennende å undersøke tapetshistorien i rommene:Fjerning av siste tapetlag var enkelt, som video over viser… I halve rommet!

I resten av rommet var det brukt et annet lim, og nest siste tapet, antagelig fra 1980-tallet, ble ganske skadet. På disse veggene valgte vi å fjerne tapetrestene. Selv om det var tidkrevende så gikk det greit å bruke en tapetfjerner som vist på video over..

Her er vi endelig i gang med tapetsering! Mer om valg av tapet og dette arbeidet i neste blogginnlegg. – Foto: Villa Bergfall

Bli gjerne følger av vår blogg, vi legger ut stort og smått om prosjekter i Villa Bergfall og saker om andre emner og prosjekter vi jobber med.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s