Gammeldags jul 10 år

10 år med juletradisjoner på Facebook – et lite tilbakeblikk på vår side Gammeldags jul.

For ganske nøyaktig 10 år siden startet Facebooksiden Gammeldags jul opp med innlegg om smått og stort av juletradisjoner. Ideen om å bruke Facebook – og litt mildt press for å komme i gang – kom fra min samboer, så siden har sitt utspring i Villa Bergfall. Ønsket var å etablere et sted der jeg kunne formidle og vise fram noe av alle de fine, rare, triste, morsomme og stemningsfulle opplysningene jeg hadde kommet over om jul og julefeiring gjennom mange års samling og leting.

Gammeldags jul fikk en respons og et antall følgere jeg aldri hadde drømt om – i dag 40 000! Denne facebooksiden har blitt et lite eventyr for meg, og det er både inspirerende og med ærefrykt og takknemlighet jeg tenker på hvor mange jeg når ut til med innlegg. Det er så gøy å få tilsendt bilder av gammel julepynt, spørsmål om tradisjoner, svar på spørsmål jeg har lagt ut og tips til nye temaer.

Julen er så mye – tradisjoner med rot i folketro, det kristne budskapet, pynt og stas, juletrær og juletrepynt, mattradisjoner, sanger, fortellinger, julekort, nisser, engler, fugler og elefanter! Det er den beste tiden av året for noen og den verste for andre. Dette gir en utrolig rik kilde til nye innlegg.

For det trengs nytt stoff, og jeg er stadig på leting. Det er bare å følge med, nå går vi inn i sesong. Det kommer noen innlegg fram mot 1. desember og vi skal som alltid legge ut daglige innlegg fra 1.-24. desember.










Et knippe bilder fra Gammeldags jul i årene 2013-2022. Vi har tatt for oss mange temaer og mange epoker

KORT OM FORFATTEREN
Jeg heter Marit Odden og driver til daglig Gamletrehus.no sammen med Roger Falldalen. Jeg jobbet i mange år med juletradisjoner ved Norsk Folkemuseum i Oslo, har skrevet mange artikler om emnet, og også bidratt i en rekke aviser og magasiner. I tillegg deltatt i flere radioprogrammer og i TV.

I julesesongen legger jeg ut stoff om juletradisjoner på min Facebookside Gammeldags Jul og er ansvarlig for det historiske julesortimentet i nettbutikken hos Gamletrehus.no.

Ikke følger av bloggen vår?
Bli gjerne følger og motta varsel hver gang vi legger ut nye innlegg..

Legg igjen en kommentar