Kontakt / Om oss

Firma AllConsept har virksomhetsområde kjøp, salg og utleie av primært eldre eiendom. Bedriften eier nettstedet Gamletrehus.no og bloggen Villabergfall.com. I tillegg
har Gamletrehus en egen bygningsvernbutikk og blandeverksted for linoljemaling og kurslokaler lokalisert i kjelleren i Villa Bergfall.

KORT OM OSS
AllConsept eies av Marit Katharina Bjørnsdatter Odden og Roger Falldalen. Vi bor i hoveddelen av Villa Bergfall og leier ut flere leiligheter – Vern gjennom bruk!

I kjelleren har vi bygningsvernbutikk som er åpen etter avtale, i tillegg til  malerverksted hvor vi blander bl.a ekte linoljemaling til våre kunder samt kurslokaler og verksteder.

Marit Odden

Marit har jobbet 17 år ved Norsk Folkemuseum i Oslo som formidlingskonsulent innen bl.a  matkultur og håndverk. Marit har i 5 år vært styreleder for Fortidsminneforeningen i Hedmark. Hun har også utdannelse innen kjole/drakt/søm og tar til tider oppdrag som kostymeansvarlig ved teateroppsetninger, f.eks «Anna I Ødemarka», oppsetning i år (2017 og 2019). Marit har også utdannelse innen kultur og ledelse.

Under sitt arbeide ved  Norsk Folkemuseum jobbet Marit også med juletradisjoner og julepynting til julemarkedene der. Som et nisje- og sesongprodukt har vi de siste tre sesongene hos Gamletrehus.no hatt et utvalg gammeldags juletrepynt. Marit har selvfølgelig hatt ansvaret for varesortimentet som vi tilbyr.
Marit driver også den populære Facebooksiden Gammeldags jul.


Roger Falldalen
Roger
har i en årekke vært beskjeftiget med eiendomsutvikling , i hovedsak relatert til restaurering av gamle trebygninger. På det meste var 17 utleieleligheter utleid, hovedsaklig lokalisert i restaurerte  gamle trebygninger. «Vern gjennom bruk» er hovedmålet bak prosjektene.
Roger har en allsidig bakgrunn, hvor prosjektledelse, kvalitetsledelse, innkjøpsledelse, eiendomsutvikling og miljøsertifisering er blandt relevant praktisk og teoretisk bakgrunn. Roger utfører mye av håndverksarbeidet selv og trekker inn antikvariske håndverkere ved behov.


ALLCONSEPT ANS (etabl. 2000)
AllConsept har i snart 20 år kjøpt, solgt og leiet ut enheter i rehabiliterte eller restaurerte gamle leiegårder og hus. I disse arbeidene har det vært helt sentralt å benytte dyktige håndverkere. Erfaringer fra dette arbeidet – håndverksmessig, gjenbruksmessig (som er sentralt i fm gamle trehus) og ikke minst billedmateriellet – har gitt et viktig grunnlag for utviklingen av nettsidene.

Trehus_leiegård_1
Bildet over: Bygård i i stram empirestil i tre, oppført 1826 etter bybrannen i Halden. Kledningen kom 2. halvdel av 1800 tallet. Ansvarlig for restaurering var AllConsept i 2001 – 2003. Gården brant dessverre noen år senere, et nasjonalt kulturminne gikk tapt.. – Foto: Gamletrehus.no
Sveitserhus_sveitservinduer_restaurert
Bildet over: Sveitsergård i Halden oppført 1898, med eksteriørmessig høy grad av opprinnelighet: enkeltkrummet teglstein, sinkrenner/nedløp, orginale krysspostvinduer, orginal kledning, teglsteinspipe, steinmur m.m. Leiegården hadde 4 leiligheter – restaurert av AllConsept i 2003 – Foto: Gamletrehus.no
Empire_hus_Halden-1
Bildet over: Dette huset (m/tilhørende anneks) ble oppført i 1880 i sen-empire stil. Rehabilitert 2000 – byggherre AllConsept. Bygningen har bevart mye opprinnelige bygningsdeler / 2 leiligheter og 1 hybel – Foto: Gamletrehus.no

Videre har Roger gjennom prosjektene i snart 20 år fått en god erfaring med heldige og mindre heldige tilnærminger til antikvariske prosesser. Tilsammen har prosjektene gitt en verdifulle kunnskaper og erfaring innen de fleste suksessfaktorer som skal til for å lykkes i restaurering av gamle trehus. Det vil alltid være kompromisser men hovedmålet er skift ikke ut mer en høyst nødvending og bruk opprinnelige materialer.


GAAMLETREHUS.NO  (etabl. 2003)
Nettstedet Gamletrehus.no ble etablert i 2003 med ett mål for øyet – «å bidra til at flere gamle hus og bygningsdeler bevares for ettertiden».

Målgruppen for nettstedet er eiere eller personer som er interessert i gamle hus og bygningsdeler. Målgruppen er både håndverkere og privatpersoner. «Bygningsvern for folk flest» benyttes som et slagord og oppsummerer i stor grad innholdet på nettstedet. På nettstedet finner du tips og råd, forum, gratis bruktmarked og en rekke artikler relatert til gamle trehus. Medlemskap hos Gamletrehus.no er gratis og uforpliktende: )

Er du på jakt etter gamle bygningsdeler har vi et godt sortiment kopiprodukter i nettbutikken. Vi bestreber et vidt utvalg av «reservedeler til gamle hus» til faste lave priser!

VILLABERGFALL.COM
Nettstedet villabergfall.com er opprettet som en blogg og her deles erfaringer relatert til restaurering og oppussing av gamle trehus med besøkende på bloggen. Vi håper vår erfaring gjennom prosjekter med gamle trehus i en årrekke, både administrativt og i utførelse, kan gi verdifulle input til besøkende på nettstedet som generelt er interessert i restaurering, bygningsvern og oppussing av gamle trehus.

Villa_bergfall_ca_2008
Bildet over: Villa Bergfall, bildet fra før den omfattende restaureringen ble igangsatt i 2011. Villaen ble oppført 1897 – 1898 kan karakteriseres som dragestilsvilla men opprinnelig med en viss jugendtilnærming i utsmykking. Arkitekt Hagbarth Schytte-Berg – Foto: Roger Falldalen

Nettstedet Villabergfall.com er opprettet som en blogg og her deles erfaringer relatert til restaurering og oppussing av gamle trehus med besøkende på bloggen. Vi håper vår erfaring gjennom prosjekter med gamle trehus i en årrekke, både administrativt og i utførelse, kan gi verdifulle input til besøkende på nettstedet som generelt er interessert i restaurering, bygningsvern og oppussing av gamle trehus.

Omvisning_Villa_Bergfall_nord_9
Vi har stadig omvisninger. Bildet er fra en orientering i september 2018. Nesten 100 personer møtte opp da vi orienterte om restaureringsarbeidet og historien til Villa Bergfall. Overveldende og veldig hyggelig..!

Villa Bergfall har f.t 5 utleieleiligheter samt 1 butikk/kontorlokale. I tillegg leies ut garasjeplass og noe kjellerlokaler.  I tillegg jobber bedriften for tiden med utbyggingsprosjekt i Oslo.

I Villa Bergfall holder vi vår og høst kurs innen f.eks dekorasjonsmaling og vindusrestaurering. Vi har også eget blandeverksted for maling, her kommer gjerne kunder innom for å få blandet linoljemaling eller å drøfte sine malingsprosjekt – vi har et stort utvalg fargeprøver.


Adresser/kontakt:

  • Private:
  • Bedrifter:
  • Henvendelse ang. annonsering/samarbeide: 

Postadresse:
AllConsept (evt. avd. Gamletrehus.no, Gammeldagsjul el. villabergfall.com)
Sverdrups gate 1
2317 Hamar

Besøksadresse/kontor:
Sverdrups gate 1
2317 Hamar

Tlf:+47  924 99100

Takk for at du besøker sidene! Bli gjerne følger av bloggen og motta melding når vi legger ut nye innlegg 🎨🏡

Bygningsvernhilsen fra Marit og Roger 🙂

2 kommentarer om “Kontakt / Om oss

  1. Mye spennende lesning. Lettlest og oversiktlig. Jeg ser dere har vært i Halden. Ser vi bort fra Gammelbyen i Fredrikstad, som i seg selv er et historisk godt bevart monument, så er Halden den byen i Østfold som best har tatt vare gammel bebyggelse. Sentrum er etter mitt syn en perle med mange spennende bygninger. Lykke til videre.

    Liker

  2. Takk skal du ha 🙂 Ja, har vært mye i Halden, Norges best bevarte empireby. Vakre historiske bygningsområder og mange mennesker som er opptatt av bygningsvern. Hamar, som vi bor i, har mye å lære på dette området fra Halden !

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s