Bygningsverndager i Hamar 2021

Lørdag 11. og søndag 12. september blir det bygningsverndager på Domkirkeodden, her får du svar på de aller fleste spørsmål om gamle hus! Villa Bergfall er medarrangør.

Bygningsverndagene i Hamar arrangeres for første gang i år. Initiativtager er Roger Falldalen i Villa Bergfall / Gamletrehus.no. I mai 2021 ble det nedsatt en gruppe for å utvikle arrangementet.

Arrangementet finner sted på Hedmarkstunet på Domkirkeodden. Her vil det være smeder, snekkere, dekorasjonsmaler, samt spesialister på gamle vinduer, gamle hager og tradisjonelle malingstyper. Det blir interessante foredrag, salg av historiske stauder, bygningsvernartikler, kaffe og vafler.

Arrangørgruppa: Foran fra venstre: Bjørg Eva Aasen, Hedmarken lokallag av Fortidsminneforeningen – Cæcilie Stang, Statsarkivet i Hamar – Marit Odden, Villa Bergfall/Gamletrehus.no. Bak fra venstre: Kristian Reinford. Anno Museum Domkirkeodden – Roger Falldalen, Villa Bergfall/Gamletrehus.no. Foto: Villa Bergfall

På Bygningsverndagene kan du snakke med fagfolk, se vindusrestaurering demonstrert i praksis og det vil også være muligheter å prøve kitting, stifting m.m. – Foto: Gamletrehus.no
Cæcilie Stang fra Statsarkivet i Hamar holder foredrag og vil svare på spørsmål om leting i gamle kilder som branntakster, foketellinger, korrespondanse, eldre foto m.m 🙂 – Foto: Villa Bergfall
Den dyktige Malermesteren Ann Louise Gjør vil demonstrere dekorasjonsmaling på egen stand på Bygningsverndagene. Hun svarer også på spørsmål 🙂 Foto: Gamletrehus.no
På Bygningsverndagene kan du få høre om tradisjonelle malingstyper som linoljemaling, komposisjonsmaling og kalkmaling. Disse malingstypene har egenskaper og et uttrykk som moderne maling ikke har. Foto: Gamletrehus.no
Per Christensen er rett og slett kjent som «Per Smed». Han har lang erfaring i faget og driver egen smie. Per er en av to smeder som deltar på Bygningsverndagene. Han viser fram produkter og svarer på spørsmål om smedarbeid fra egen stand. 👍🔨🔧
Lær å lage tradisjonell komposisjonsmaling på Bygningsverndagene! Flott maling, miljøvennlig, pustende, svært dekkende og billig! Kan til og med males i fuktig vær! Hedmarken lokallag av Fortidsminneforeningen og Gamletrehus.no viser hvordan.. 👍🖌
Spørsmål om restaurering av gamle vinduer? Få svar! På Bygningsverndagene 11. og 12. september, på egen stand, treffer du malermester og avdelingsleder for vindusverkstedet hos firma Juuhl og Bratfoss på Ådalsbruk i Løten, Rino Ringsrød..👍

Dette er noen smakebiter av hva som vil foregå i arrangementet. Vi vil legge ut flere bilder på denne siden i bloggen etter hvert som vi mottar disse fra foredragsholdere, håndverkere og øvrige firma som deltar på Bygningsverndagene i Hamar 11. og 12. september, kl. 12:00 – 16:00 begge dager 🙂

Følg oss gjerne på Facebook

Meld din interesse for å komme på arrangementet

2 kommentarer om “Bygningsverndager i Hamar 2021

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s