Kjøkkenprosjekt i Villa Bergfall – Del 2

Reparasjon av brannmur og hjørneparti, hovedkjøkken i Villa Bergfall..

Arbeidet med hovedkjøkkenet i Villa Bergfall går sakte men sikkert fremover. Mange restaureringer og reparasjoner skal utføres og en rekke estetiske valg foretas. Her er noen bilder fra reparasjon av brannmur og hjørneparti hvor det tidligere har vært en vask.

Kjøkken_restaurering_oppussing_320_1
Overflaten på brannmuren har stedvis dårlig overflatebehandling med moderne akrylmaling (plastmaling). Vi tok også ned noen løse kantborder.
Kjøkken_restaurering_oppussing_325_1
Barnnmuren blir påført gipspuss – vi har gode erfaringer med denne pussen. Synker ikke, sprekker ikke og kan påføres i temmelig tykke lag (må bare benyttes i tørre rom)
Kjøkken_restaurering_oppussing_327
Gipspussen legges i armeringsnett – pusses i to omganger. Total lagtykkelse ca 20 mm.
Kjøkken_restaurering_oppussing_318_1
Her repareres den orginale metroflisen fra 1898 – noe fliser, bord og topplist var løse. For å unngå at disse faller ned, demonterte vi flere og limte disse på  nytt med fliselim.
Kjøkken_restaurering_oppussing_319_1
Flisene er festet på nytt..
Kjøkken_restaurering_oppussing_392
I dette hjørnet har det tidligere vært en vask og antagelig linoleum på veggene. Rester etter linoleumen var nødvendig å fjerne før linoljemaling.

For å fjerne rester etter linoleumen brukte vi Speedheater Cobra og profilskrape. Et arbeide som gikk raskt og effektivt med denne varmelampen.

Kjøkken_restaurering_oppussing_393_1
Her er rester etter maling og linoleum fjernet med Speedheater Cobra. Hull og mindre sår er sparklet med linoljesparkel. Pussing gjenstår før linoljemaling.

Linoljesparkelen vi benytter er av type Rubinol. Den tørker raskt avhengig av tykkelse på sparkellaget. Er diffusjonsåpen (puster) og er synergisk med påføring av linoljemaling.

Kjøkken_restaurering_oppussing_396_1
Her er veggpartiet pusset, vasket og påført linoljegrunning som trekker godt inn i treverket.
Kjøkken_restaurering_oppussing_397
Her er brannmuren ferdig pusset og skal males med to strøk linoljemaling. Vi har malt hjørnepartiet sammen med øvrig vegg med et mellomstrøk linoljemaling etter fargeprøve på kjøkkenet. En historisk blå farge som vi liker godt. Fargen ble påført antagelig på 1930- tallet. Et mellomstrøk til gjenstår for ferdig resultat.

Følg gjerne bloggen vår og våre prosjekter – det er enkelt. Registrer deg som følger til høyre fra startsiden på bloggen og få varsler om nye innlegg/prosjekter 🙂

Til kjøkkenprosjektet del 1 (oppstart) – klikk her

2 kommentarer om “Kjøkkenprosjekt i Villa Bergfall – Del 2

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s