Juletrepynt hos Gamletrehus.no

De siste par månedene har det ankommet store esker med teksten «Achtung» og «fragile»  til butikken. Det betyr at årets kolleksjon av juletrepynt er i hus!

Dette er vår femte sesong med salg av julevarer i nettbutikken til Gamletrehus.no. Vi har spesialisert oss på kopier av original, gammel juletrepynt og vil at alt vi fører skal være i de opprinnelige materialene. Glitteret skal være av metall, englehåret skal være av glassvatt og kulene skal være av glass. Ingen plastprodukter her!

Bak kulissene – julepynten av glass munnblåses i gamle, restaurerte former. Til slut males detaljer på for hånd.

Interessen for juletrepynt kommer fra Marit i Gamletrehus.no sin tidligere jobb på Norsk Folkemuseum. På julemarkedene der ble laget tablåer i mange av husene i friluftsmuseet som viste julefeiring gjennom ulike tider og i ulike miljøer. Der måtte selvsagt alt være så tidsriktig som bare mulig, og opp gjennom årene samlet hun mye informasjon om juletrepyntens historie.

Glansbilder var populær juletrepynt rundt sekelskiftet 1900. Her et sett med seks vinterkledde engler,  glansbilder finnes også med andre motiver.
Stjerne til toppen av treet, laget av glassperler. Produksjon av glassperlepynt foregikk i stor grad i byen Gablonz, i dag Jablonec i Tsjekkia.

Det finnes fremdeles produsenter som lager juletrepynt slik det ble gjort før. Gamletrehus.no har gjennom disse årene skaffet seg et nettverk av leverandører. Vi selger noen gjengangere som har vært med oss siden starten og vi tar nye modeller hvert år. Nå er årets kolleksjon lagt ut i nettbutikken og vi håper både gamle og nye kunder finner juletrepynt som faller i smak.

Sopp har blitt produsert i mange varianter. Denne er av glass, vi har også må sopper av pappmaché.
Juletrekule av glass, et eksempel fra vårt store utvalg.

Hele årets kolleksjon av historisk juletrepynt finner du i nettbutikken hos Gamletrehus.no  – klikk her

Vi driver også den populære Facebooksiden Gammeldags jul, der vi legger ut stoff om juletradisjoner – klikk her

Lagre

Lagre

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s