Vestfasaden er omsider ferdig !

Endelig er stilaset fjernet på vestfasaden. Det har vært temmelig mye jobb med utsmykking, reparasjoner og malingsfjerning.
I forrige blogginnlegg har vi lagt ut flere detaljbilder av arbeidet med vestfasaden. Det mest tidkrevende har vært restaurering av opprinnelig gavlpynt og fjerning av all moderne maling som har medført store problemer med avflaking.

Problemet med moderne maling på høvlet (glatt) gammel kledning er at det, på grunn av molekylstørrelsen ikke trekker inn i høvlet virke. Malingen legger seg utenpå og begynner å flake etter noen år. Ekte naturlig linoljemaling har mye mindre molekylstørrelse og trekker godt inn i underlaget.

Moderne maling trekker ikke inn i gammelt høvlet panel som på Villa Bergfall er i meget god kvalitet. Resultatet med moderene maling blir avflaking som vist på bildet.
Vestfasaden år 2011 – moderne maling og lekkasjer i takutheng har skapt store problemer og mye arbeide med malingsfjerning og reparasjoner er utført på denne fasaden.
Vestfasaden september 2017. Skader er restaurert. Fasaden er malt opp med ekte linoljemaling fra WIBO som trekker godt inn i panelet. Malingen inneholder sinkhvitt som motvirker sopproblemer og pga renheten og høyt innhold av naturpigmenter, gir klare og rene farger. Malingen er miljøvennlig, inneholder ikke løsemdiler som white sprit e.l og er svært dekkende.
Villa_bergfall_restaurering 52
Vestfasaden og deler av sørfasaden, ferdig arbeide

Samtidig med arbeide på vestfasaden har vi jobbet med nordfasaden. I tillegg har vi påbegynt siste fasade, østfasaden.

Parti fra nordfasaden tidlig september 2017. Temmelig kaotisk på nordfasaden – mye arbeide med malingsfjerning, reparasjoner og vi har påbegynt malinsarbeidet med  linoljemaling.

Vi har som målsetting å bli ferdige med utvendig arbeide på Villa Bergfall innen medio november i år. Ting dukker alltid opp men vi er  foran skjema og forsiktig optimister!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s