Deler av vestfasaden er ferdig

Mye jobb på vestfasaden men nå er halve fasaden omsider ferdig!

Sørfasaden inkludert verandaparti er langt på vei ferdig. Vi er godt i gang med vestfasaden og det har vært mye jobb med gavldelen – utsmykking er restaurert, nytt mønespyd, mønekam og dekorklosser, vinduer malt, – all moderne maling fjernet og alt er malt med ekte linoljemaling, selvfølgelig 🙂

Villa_Bergfall_veranda_15
Fra sør/vest. 2 nye søyler er laget og de tre øvrige er spunset og restaurert på verandapartiet. Takhøyden på verandaen er ca 4 meter. Det skal i løpet av året lages en stor trapp fra veranda etter foto fra 1898
Vestfasade_Villa_Bergfall_15
Her monterer vi stillas på gavldelen av vestfasaden. Mange timers skrapejobb for å fjerne alle lag med moderne maling er i vente…
Villa_Bergfall_restaurering_utsmykking_pynt_12
En god del skader dukket opp i gavlpynten. Noe må byttes på vindskia og hele nederste stikkbjelke skal repareres. Råteskaden er forårsaket av moderne maling som ikke trekker inn i høvlet virke. Malingen har sprukket opp og fukt blir stående bak malingsflakene.
Villa_Bergfall_restaurering_utsmykking_pynt_25
Her har vi fjernet det meste av malingen I fm gavlpynt og begynner å få oversikt over hva som må utbedres. Partiet på bildet ser ganske greit ut, litt reparasjon i ornamentet og i tørkesprekkene legger vi linoljekitt.
Villa_Bergfall_restaurering_utsmykking_pynt_17
Her har vi kopiert og  skiftet ut råtne deler av vindskier og spunset stikkbjelke m.m på vestgavlen. Ornamentet er tatt ned, all moderne maling skal fjernes og ornamentet avstives
Villa_Bergfall_vestfasade__40
Skikkelig «Donald» løsning! Her måtte vi lage nytt sokkelbord. Med kinesisk treolje som grunning + ekte linoljemaling så blir det optimal beskyttelse på sokkelborder som er meget værutsatt.
Villa_Bergfall_restaurering_utsmykking_pynt_39
På vestfasaden er reparasjoner, spunsing og fjerning av all moderne maling(søl) omsider ferdig på den opprinnelige utsmykkingen fra 1898. Alle deler og kledning er påført grunning, tynt mellomstrøk og tynt toppstrøk med ekte linoljemaling 🙂
Villa_Bergfall_restaurering_utsmykking_pynt_37
Ornamentene fra 1898 er reparert, malt med ekte linoljemaling fra WIBO og tilbakemontert. Linoljemalingen vi benytter har nærmere 100% tørrstoffinnhold og er følgelig svært dekkende. Malingen blander vi selv på eget maleverksted i Villa Bergfall og selger hos http://www.gamletrehus.no
Villa_Bergfall_vestfasade__45
Moderne maling trekker seg ikke inn i hævlet panel og gir et tett sjikte. Vi benytter Speedheater (fås kjøpt i nettbutikken hos Gamletrehus.no) til å fjerne all maling. En stor jobb men resultatet gir et oprtimalt grunnlag for påføring av ekte linoljemaling fra Wibo.
Villa_Bergfall_1160_600pxl
Sørfasaden og deler av vestfasaden er ferdig malt med WIBO ekte linoljemaling.

Speedheater malingsfjerner, ekte linoljemaling fra WIBO, pensler med naturbust og ulike kvalitesskraper fås kjøpt i nettbutikken hos gamletrehus.no.

Følg gjerne prosjektet og motta melding ved nye innlegg (bli følger til høyre på denne siden).

4 kommentarer om “Deler av vestfasaden er ferdig

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s