Stikkord

, , , ,

Utendørs malesesong er godt i gang og vi er i full gang med å blande linoljemaling til våre kunder på blandeverkstedet i Villa Bergfall – ta gjerne kontakt hvis du ønsker å bestille linoljemaling eller har spørsmål om linoljemaling, komposisjonsmaling eller kalkmaling.
Utvendig bør ekte linoljemaling påføres i måneder uten r – dvs. mai, juni, juli og august. Følg solen (og værmelding) når du maler. Det bør heller ikke være for varmt (det er sjeldent i Norge). WIBO linoljemaling tørker på +/- 24 timer avhengig av innholdet av naturpigmenter i malingen.

Vi har nå i over 2 år blandet ekte linoljemaling fra  WIBO her på Hamar og leverer til private kunder og profesjonelle aktører.

Aasengta_Barnehage_Wibo_linoljemaling_3

Åsenhagen_barnehage_linoljemaling_1

Bildene over. Åsenhagen barnehage i Oslo. Malt med Wibo linoljemaling utvendig og innvendig i 2013. Befaring juni 2016. Alt så like fint ut som nymalt. Ikke tegn til svertesopp eller at malingen har begynt å kritte. Barn og personell var veldig fornøyd (Foto: Miljømal)

Vi leverer hovedsaklig her på Østlandsområdet men har også mange leveranser til private og bedrifter ellers i landet.

blande_linoljefarge_pigmenter_2

Bildene over: Vi blander linoljemalingen på vår egen basestasjon i Villa Bergfall, farger brekkes etter kundenes ønsker- ekte linoljemaling skal røres ut for hånd! (Foto: Gamletrehus.no)

WIBO gammeldags linoljemaling til maling ute og inne har utgangspunkt i gamle utprøvde oppskrifter. Her er noen stikkord:

 • Wibo er ekte linoljemaling etter tradisjonelle oppskrifter
 • Vi blander i egen basestasjon på Hamar etter fargekart, NCS fargekoder eller etter dine fargeprøver – kan hentes her eller vi sender over hele landet etter avtale
 • Blandes for hånd med naturpigmenter, dekker svært godt
 • Miljøvennlig og med meget høyt tørrstoffinnhold, dette gir klare og rene farger.maling_losemidler_miljoskadelig
  WIBO linoljemaling skal ikke spes ut med White Sprit, terpentiner e.l..
 • Klar til bruk – skal ikke tilsettes løsemidler, pasta, olje, terpentiner eller lignende
  WIBO Linoljemaling innholder ca 20% sinkhvitt som beskytter effektivt mot soppforekomster
 • Det benyttes tysk linolje i høy kvalitet med høyt kokepunkt som gir meget god inntregning i trevirket
 • Tradisjonell linoljemaling har svært lang levetid.

Her er noen flere eksempler på prosjekter malt med WIBO linoljemaling:

Åsengården på Røros er her grunnet med WIBO linoljegrunning som gir et optimalt utgangspunkt for videre påføring med linoljemaling

Bildet over: Åsengården på Røros er her grunnet med WIBO linoljegrunning som gir et optimalt utgangspunkt for videre påføring med linoljemaling.

Bildet over: Ferdig resultat, malt med WIBO linoljemaling. Bygningen er påført linoljegrunning (forrige bilde), linolje mellomstrøk og linolje toppstrøk. Ekte linoljemaling med naturpigmenter gir et meget klart og dekkende resultat som holder i svært lang tid. Nytt strøk påføres når malingen er nedbrutt til treverketBygningen er påført linoljegrunning (forrige bilde), linolje mellomstrøk og linolje toppstrøk. Ekte linoljemaling med naturpigmenter gir et meget klart og dekkende resultat som holder i svært lang tid. Nytt strøk påføres når malingen er nedbrutt til treverket

Bildet over: Ferdig resultat, malt med WIBO linoljemaling. Bygningen er påført linoljegrunning (forrige bilde), linolje mellomstrøk og linolje toppstrøk. Ekte linoljemaling med naturpigmenter gir et meget klart og dekkende resultat som holder i svært lang tid.

Ekte linoljemaling med naturpigmenter gir et meget klart og dekkende resultat som holder i svært lang tid. Nytt strøk påføres når malingen begynner å kritte (ufarlig) eller er godt slitt.

Fossesholm_WIBO_linoljemaling_524 pixler_2

På vakre Fossesholm herregård er flere bygninger malt med WIBO linoljemaling

Bildene over: På vakre Fossesholm herregård er flere vakre bygninger malt med WIBO linoljemaling

Linoljemalt trapp og gelender på Ås Universitet i Østfold. Det behyttes i år WIBO linoljemaling på 6 trehus, utførende maler er malermester Buer.

Bildet over: Linoljemalt trapp og gelender med WIBO linoljemaling på Ås Universitet i Østfold. Linoljemaling kan også benyttes på trapper ikke alle typer linoljemaling egner seg til dette. På Ås Universitet behyttes der WIBO linoljemaling på 6 trehus, utførende maler er malermester Buer.

WIBO_Nes_hovedgard_2

Bildet over: Praktfulle Nes hovedgård har en stor bygningsmasse hvor en rekke overflater males med WIBO linoljemaling

hoveddora_blindern_WIBO_linoljemaling_12


Bildet over: Hoveddøra på Blindern studenterhjem nymalt med Wibo Linoljemaling 80 glans. Farge 6020G30Y. Her går der flere titals elever gjennom hver dag (Foto: miljømal)

HENTING/LEVERING HOS OSS PÅ HAMAR
Mange av våre kunder tar turen innom vårt malerverksted sentralt på Hamar (like ved jernbanestasjonen). Vi blander på stedet etter NCS koder eller finner frem til ønsket farge ut i fra kundens medbrakte fargeprøver. Vi sender også over hele landet og vi bestreber rask levering.

 • Ønsker du å lese mer om linoljemaling og andre tradisjonelle malingstyper så finner du en rekke artikler hos Gamletrehus.no linoljemaling
 • Vi selger også pensler med naturbust, pigmenter, linojekitt, kokt og rå linolje, linoljesparkel m.m Du finner utvalget i nettbutikken hos Gamletrehus.no
 • Hos Gamletrehus.no finner du  Fargekart for tradisjonell maling vi har utviklet

Vi kan også levere en rekke pigmenter hvis du ønsker å blande maling selv samt ingredienser til komposisjonsmaling, det samme gjelder for ekte kalkmaling – begge malingstyper kan blandes i en rekke kulører.

HAR DU SPØRSMÅL ELLER ØNSKER DU Å BESTILLE MALING?
TA GJERNE KONTAKT MED OSS – TLF. 924 99100
ELLER E-POST KONTAKT@GAMLETREHUS.NO