Stikkord

, , , ,

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sørsiden på Villa Bergfall skal endelig få en skikkelig ansiktsløftning. Denne er svært nedslitt men 95% av treverket er inntakt etter 118 år på sørveggen. Dette takket være meget godt trevirke og opprinnelig bruk av linoljemaling.
Vi bruker eget murerstillasje og har måttet leie et lettstillase for å dekke hele fasaden – med en skikkelig dugnad gikk det greit å få opp stillaset – med huset er veldig høyt så det er viktig at dette er forankres skikkelig i veggen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dugnad er tingen – her ble stillaset satt opp på en ettermiddag (Foto: Villa Bergfall)

I år er planen å ta sørveggen og vestveggen, en stor jobb. Vestveggen er mindre nedslitt men dessverre malt med Jotun Drygolin for noen år siden – denne malingen «pakker inn» trevirket så dette ikke får puste. Resultatet er oppsprekking etter noen år og i mange tilfeller råteskader – det er heldigvis ikke tegn til råte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trevirket er i svært god kvalitet, imidlertid er det et og annet bord som har tørkesprekker og som man ser på bildet har bordet krympet ca 1 cm de siste 118 år (Foto: Villa Bergfall)

 

Vi bruker Spotheater Cobra flittig (fås kjøpt i nettbutikken) - denne er optimal til malingsfjerning på finere detaljer og på listverk (Foto: Villa Bergfall)

Vi bruker Spotheater Cobra flittig (fås kjøpt i nettbutikken) – denne er optimal til malingsfjerning på finere detaljer og på listverk (Foto: Villa Bergfall)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her er malingen fjernet på tannlistene – en skikkelig pirkejobb men nødvendig da siste strøk var akrylbasert maling som er svært skadelig for trevirket (Foto: Villa bargfall)

I år er planen å ta sørveggen og vestveggen, en stor jobb. Vestveggen er mindre nedslitt men dessverre malt med Jotun Drygolin for noen år siden – denne malingen «pakker inn» trevirket så dette ikke får puste. Resultatet er oppsprekking etter noen år og i mange tilfeller råteskader – det er heldigvis ikke tegn til råte.