Kurs i vindusrestaurering Villa Bergfall – mars 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lørdag 5. og søndag 6. mars avholdt vi 2-dagers grunnkurs i vindusrestaurering her i Villa Bergfall. Kursholder Sveinung Sletten er antikvarisk håndverker og har lang erfaring med restaurering av gamle vinduer. Sveinung avholdt også kurs hos oss i fjor høst.

Innholdet i  kurset nå i mars har vært grunnleggende innføring i vindusrestaurering hvor det i stor grad har vært fokus på praktisk arbeide men også noe teoretisk gjennomgang bl.a i bruk av linoljemaling på gamle vinduer

Her følger noen bilder fra kurset:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sveinung demonstrerer her skraping og rens av kittfals (Foto: Villa Bergfall/Gamletrehus.no)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Glass er tatt ut og løs maling skrapes her bort på en vindusramme (Foto: Villa Bergfall/Gamletrehus.no)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Speedheater kitt og malingsfjerner, som er et allround elektroverktøy for enkel og skånsom kitt og malingsfjerning, blir demonstrert på kurset (Foto: Villa Bergfall/Gamletrehus.no)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hjørnejern pusses på drill med stålbørste, andre metoder  som malingsfjerning på hjørnejern med linolje gjennomgås på kurset (Foto: Villa Bergfall/Gamletrehus.no)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hjørnejernet påføres her Zinga som er en meget god beskyttelse, spesielt  i værharde støk langs kysten. Andre moderne og tradisjonelle påføringsmetoder blir også gjennomgått på kurset (Foto: Villa Bergfall/Gamletrehus.no)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Deltagere lærer også glasskjæring (Foto: Villa Bergfall/Gamletrehus.no)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sveinung forklarer her neste steg i restaureringen av vinduer (Foto: Villa Bergfall/Gamletrehus.no)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Her et bilde fra verkstedet. Flere av  kursdeltagerne har med egne vinduer og jobber med eget prosjekt. Vi skaffer vindu til dem som ikke har eget å jobbe med (Foto: Villa Bergfall/Gamletrehus.no)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Her er det påført schellakk i falsen og en deltager er godt i gang med å montere glass samt kitting med linoljekitt. På hjørnejernene er det fjernet gammel maling, pusset og klare til å monteres (Foto: Villa Bergfall/Gamletrehus.no)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vinduet er snart ferdig. Kritt er børstet på glasset, dette absorberer fettflekker fra linoljekitt og kritt børstes deretter bort med en pensel. Deretter monteres og behandles hjørnejern og vinduet er klar til maling som bør skje ca 1 uke etter kittingen (Foto: Villa Bergfall/Gamletrehus.no)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Eksempler på vinduer som opprinnelig var i dårlig forfatning men som ble restaurert og malt med WIBO tradisjonell linoljemaling – denne malingsypen har meget høy kvalitet og selges hos Gamletrehus.no linoljemaling Vi blander til også til kunder på eget malerverksted i Villa Bergfall (Foto: Villa Bergfall/Gamletrehus.no)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Det settes av tid til hyggelige kaffepauser, lunch og gjennomgang av spørsmål på «hvelvrommet» i Villa Bergfall (Foto: Villa Bergfall/Gamletrehus.no)

Utstyr som malingspensler, schellakk, jernmønje, linoljekitt, stifter, skraper, Speedheater malingsfjerner etc fås kjøpt i bygningsvernbutikken i Villa Bergfall. Dette selges også i nettbutikken hos Gamletrehus.no.

Vi har også endel utstyr til utlån under kurset.

Neste kurs er planlagt til høsten, ta gjerne kontakt med oss 🙂

47CBAECC-CEA7-41E1-AEB788C14DFA6948-5800E01A-2051-423D-B2642A7E2F474E8C

 

2 kommentarer om “Kurs i vindusrestaurering Villa Bergfall – mars 2016

  1. Tusen takk for hjelpen jeg bor i et gammel sveitser hus fra 1903 og jeg har 31 vinduer jeg skall pusse opp og det er fint og vite hvordan man skall gjøre ting riktig.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s