Stikkord

,

Husvask_gamle_hus_43
På våren er det fint å ta en husvask og samtidig spyle og fjerne avfall i takrenner Her er noen bilder fra vask av Villa Bergfall våren i fjor, stedvis i svimlende høyder! Bruk av lift med lang arm er helt nødvendig på villaen.

Husvask_gamle_hus_4

Som bildet viser er det stedvis godt med svertesopp, dette er enkelt å fjerne.. (Foto: Gamletrehus.no)

Husvask_gamle_hus_11

Når husvasken tas er det lurt å sjekke tilstanden til kledning, overganger m.m Her er bildet fra gavlpynten mot vest, beslag på isbord sjekkes også .. (Foto: Gamletrehus.no)

Husvask_gamle_hus_26

Vi starter med å påføre en mild husvasksåpe fra såpetanken i høytrykkspyleren, her fra fasade mot vest.. (Foto: Roger Falldalen)

Husvask_gamle_hus_43

Her starter vi spylingen med høytrykkspyler på svakt trykk (hageslange kan også brukes) . For høyt trykk kan medføre fuktskader bak kledningen, kanskje spesielt på tømmermannskledning.. (Foto: Gamletrehus.no)

Husvask_gamle_hus_55

Har man først leid lift kan det samtidig være lurt og spyle taket (ovenfra og ned) samt rense takrenner, gå over evt. gradrenner m.m.. (Foto: Gamletrehus.no)

Husvask_gamle_hus_59

Her er vi igang med nordsiden, lift er en svært god løsning på store bygninger, men man skal ikke ha høydeskrekk… (Foto: Gamletrehus.no)

Husvask_gamle_hus_61

Her nærmer det seg slutten av nordfasaden (Foto: Marit Odden)

Husvask_gamle_hus_66

Forskjellen er merkbar etter å ha fjernet svertesopp, støv og skitt.. (Foto: Gamletrehus.no)

Husvask_gamle_hus_77

Vinduene har også fått en etterlengtet vask, dette vinduet i stor størrelse er orginalt med opprinnelig glass fra 1898 – vasken avdekket også at det trenger et fornyelsesstrøk med linoljemaling.. Ta vare på gamle vinduer! (Foto: VillaBergfall.com)