Linoljemaling på sementkrukker / leirkrukker

Gamle støpjernskrukker er vanskelig å få tak i og er svært dyre i innkjøp. Vi handlet noen billige sementkrukker i fjor vår og behandlet de med linoljemaling. Dette gir et historisk uttrykk lik støpjern og det er vanskelig å se at disse i utgangspunktet var nye sementkrukker.

Våren før utplanting i krukker er en fin tid å male disse (Tips! Det er ofte gode tilbud på høsten/våren før nye modelelr ankommer hagesentra til sesongstart).

Gamle_krukker
Linoljemalt sementkrukke ved kjøreinngang til Villa Bergfall (Foto: Roger Falldalen)

 

Gammel sementkrukke
Denne sementkrukken var i ferd med å gå i oppløsning som følge av at det har vært brukt moderne tett maling, muligens akrylmaling..

Krukken på bildet over ble limt under press noen dager med Tec 7 fugemasse.  Videre ble krukken renset for gammel plastmaling, som dekket figurene på krukken. Deretter ble den behandlet med Jupex som innholder kinesisk treolje og har meget god inntregingsevne. Deretter fikk den 1 strøk oksidsort linoljemaling fra WIBO og avslutningsvis 1 toppstrøk med samme farge.

Sementkrukke
Denne sementkrukken ble kjøp i et hagesenter for kun ca 150,- Jeg liker godt formen på denne:-)

 

Jupex kinesisk treolje
Det ble kjøpt inn flere krukker hvorav de fleste fikk en grunning med Jupex. Jupex inneholder kinesik treolje og har en meget god inntregningsevne. Samtidig gir den et godt og synergisk underlag for videre maling med linoljemaling.

 

Le Tokonois
En av krukkene fikk grunningsbehandling med «Le Tokonois» i vår. Dette er et forsøk for å teste værbestandigheten. Le Tokonois er meget inntrengende og beskyttende. Oljen benyttes mye av båtfolk til bruk utvendig på trebåter. Den har en høy andel kinesisk treolje og lange tradisjoner helt tilbake til sekelskiftet 1900.

 

Linoljemaling krukker
Keramikk og terrakotta krukker kan fint males med linoljemaling. På bildet er krukken rengjort og klar for grunning med Jupex og maling med oxidgrønn linoljemaling

 

Wibo linoljemaling blomsterkrukke
Det er lagt et støp på portstolpen og den flotte krukken ble festet med en borret gjengestang og mutter. Krukken bl malt i fjor vår med WIBO Linoljemaling og bildet er tatt i høst. Det vises ingen tegn til slitasje. Blomsten er Skaugum Begonia, en av mine favorittblomster.

 

Linoljemalt blomsterkrukke.
Denne sementkrukken malt med linoljemaling er til forveksling lik støpejern, billig løsning og en pryd i hagen:-)

 

Linoljemalt hagebenk og hagebord
Blomsterkrukken i terrakotta som er linoljemalt i samme farge som benken og hagebordet. Disse er malt med kromoksidgrøn linoljemaling  iblandet litt oksidsvart. Dette synes jeg danner et fint synergisk hagemiljø.

 

Jupex grunning og WiBO Linoljemaling
Krukkene på bildet er alle linoljemalt med Jupex grunning og WiBO Linoljemaling

Vi er godt fornøyd med oppshiningen av blomsterkrukkene og den rimelige prisen for prosjektet er selvfølgelig et stort pluss.

Ekte linoljemaling (med  lite eller ingen løsemidler) er svært bra løsning, moderne maling derimot kan ofte gjøre vondt verre da dette kan medføre en tett overflate som ikke slipper fukt ut av materialet. Resultatet kan bli at sement/leire smuldrer opp..

Alle malingsprodukter som vist i dette innlegget fås kjøpt i nettbutikken hos Gamletrehus.no.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s