Stikkord

, , ,

Det er gøy å få boltre seg i juletrehistorien. Beskrivelser fra slutten av 1800-tallet er inspirasjon for dette treet. Pynten er enkel – vatt på grenene, gullmalte valnøtter og gullmalte papirstjerner, hvite liljer av papir og vattmuffer.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Levende lys får gullmalte valnøtter til å skinne. Lysene er satt i holdere som balanserer over grenen. I endene er det små stjerne- eller kongleformede lodd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Små bordtrær er dekorativt også i store rom. Vi har brukt en gammel, korsformet trefot. I toppen av treet er det en papirstjerne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lysene ble andektig tent og nøye overvåket. Kortvarig glede, men veldig vakkert og stemningsfullt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stjernene er klippet av en sirkel som er brettet åttedobbelt. Når papiret brettes ut igjen, har man en stjerne. I midten av stjernen kunne det henge et drops eller en fiken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liljene er laget av hvitt papir, metallpapir, metalltråd og en liten klump gullmalt voks.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Et utsnitt av treet. Snøvatt kunne også drysses med glitter – såkalt diamantpulver – i følge beskrivelser fra 1800-tallet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Midt i bildet er det en liten vattmuffe. Den er kledd med silkepapir og laget for å ha karameller inni.

Hvis du ikke følger vår blogg er det hyggelig om du vil følge oss. Legg inn din e-postadresse (i eget felt på høyre side) og du vil motta beskjed når vi har lagt ut et nytt innlegg 🙂