Stikkord

, ,

Lenge før juletreet ble en tradisjon, har vi pyntet med granbar og andre eviggrønner vekster inne og ute. Juleblomster er heller ikke noe nytt, fra 1880-tallet ble det annonsert i avisene. Men juleblomstene for 100 år siden var bare delvis de samme som i dag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Svibler er blant de eldste juleblomstene det finnes opplysninger om. Hjemme i Villa Bergfall håper vi på blomstring før jul. Svibelglassene er danske kopier av en gammel modell (Foto: Gamletrehus.no)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her har vi en annen variant av svibelglass som er gjennomsiktig (Foto: Gamletrehus.no)

Gamle_juleblomster_tradisjoner_1

Annonse fra Stavanger Aftenblad fra 1913 – den gangen var juleblomstene alpefioler, begonia, julekaktus, svibler, tulipaner og konvaller. Og en juleklokke pyntet med kristtorn kunne erstatte juletreet!